Hvorfor du skal bruge økologisk shampoo

posted on: 16. september 2014

Det er paradoksalt, men mange af de produkter vi bruger i skønhedens navn, indeholder store mængder af stoffer der skader vores sundhed.

Det er ikke kun hudpleje der indeholder ustyrlige mængder af ugennemskuelig kemi, også helt almindelig hårshampoo er baseret på billige kemiske vaskemidler, petrokemikalier og farvestoffer der giver dig den ”rigtige” følelse af nyvasket silkeblødt hår.

Problemet er, at det ikke gavner dit hår og hovedbund. Tværtimod.

Her er sandheden om hvad en god shampoo skal gøre for dig:

En shampoo skal virke genopbyggende og plejende for din hovedbund og dit hår.

Den skal understøtte din krops egen evne til at opretholde den optimale balance. Det betyder følgende:

1. Din shampoo skal først og fremmest rense skånsomt, så den ikke udtørrer hår og hovedbund.

2. Din shampoo skal understøtte den naturlige balance så du kan producere en tilpas mængde sebum, der er det naturlige fedtstof, som virker beskyttende og holder håret smidigt og glansfuldt.

3. Din shampoo skal virke stimulerende for produktionen af nye hårstrå og det betyder først og fremmest, at den skal være fri for stoffer der stopper dine hårsække til.

4. Din shampoo skal være fri for ingredienser der forstyrrer din naturlige balance og skaber irritation, allergi og dét der er værre.

UNDGÅ DISSE STOFFER: Sulfater ( Natrium Lauryl/ Lauretsulfat), Parfume, Propylen Glycol, Tetrasodium EDTA, Kunstige Farvestoffer –især fra tjære, Benzoic Acid, Diazolidinyl Urea, Methyl/ Propnyl/ Ethyl/ Butyl Paraben, Sodium Chlorid, Formaldehyd, Polyetylenglykol, Cocamide MEA og DMDM Hydantonin, Polysorbater 60 og 80, Propylenglykol, Quaternium 15 og Triethanolamin TEA

Flere af stofferne er kræftfremkaldende, sulfater er kendt for at give øjenskader, tungmetaller er for nyligt bevist at skabe nerveskader og ADHD hos ufødte børn, nogle parabener er under mistanke for at være kræftfremkaldende og mange af stofferne virker desuden allergifremkaldende og irriterende.

Der findes mange basisshampooer på markedet, som du kan vælge for at undgå skadelige stoffer.

Se fx. her:

www.greenpeople.dk

www.lavera.de

Jeg elsker gode produkter.

Og som skønhedsansvarlig på Jyllands Postens VIVA afprøver jeg tonsvis af produkter hver uge.

Mange af produkterne er formuleret til at kunne noget særligt og indimellem er der vitterligt noget der imponerer mig. Desværre er produkterne ofte fulde af den kemi, jeg netop ønsker at undgå.

Da jeg skulle vælge hårprodukter til shoppen River and Raven var det derfor essentielt for mig, at det ikke kun var rene produkter, men også produkter der ”kan noget”.

Valget faldt på det lille økologiske mærke fra Wien ”Less is More by Trummer and Brandhuber”. Deres produkter er formuleret på de reneste ingredienser af økologisk, biodynamisk og/ eller Fair Trade kvalitet der er sourset så tæt på produktionen som muligt.

Deres produkter er spækket med ingredienser der plejer og opbygger, samtidig med at de er rettet specielt mod særlige problemer. Deres stylingprodukter virker efter hensigten samtidig med at de beskytter og plejer. Og de kostbare økologiske essentielle olier, der er tilsat, har alle et aromaterapeutisk formål at opfylde.

Du kan se her i et tidligere indlæg, hvad Danmarks bedste hårartist Cim Mahony synes om produkterne, og læse hans bedste tips til et sundt hår.

Cim Mahony om Less is More Hårprodukter

Er du fristet til at prøve de økologiske luksus shampooer fra Less is More?

Start med shampooen Cajeput der er formuleret til alle hårtyper og virker mildt rensende, beroligende og beskyttende. Giv det lige en måned eller halvanden til at vænne dit hår til en naturlig shampoo og forvent ikke det glatte lag af silikone du plejer at få. ( det vil du ikke længere há, nu hvor du ved, at det stopper dine hårsække og på sigt reducerer din hårvækst)

Less is More shampoo hos River and Raven

 

økologisk luksus shampoo