Yoga og Surfing i Costa Rica med Julie Pallesen

posted on: 9. april 2014

Julie fra bloggen thiswaybypallesen.dk på eventyr i Costa Rica

Foto: Julie Pallesen

Forleden var Julie Pallesen fra bloggen This Way by Pallesen  ( link )  på besøg i showroomet hos River and Raven. Vi talte naturligvis om alle de fine sager der er kommet hjem her til foråret, Julie er også vild med Valentine Gauthiers printede univers (du kan se kollektionen her )

Men vi talte også om hvad der giver livet mening, hvad der optager os som mennesker og hvad vi drømmer om.

Det viste sig, at Julie og jeg havde mere til fælles end glæden ved tasker og sko.

Vi er begge to i den grad fans af at rejse ud og opleve verden og vældig ivrige omkring Yogaen og dens livsfilosofi. Hvis du drømmer om at rejse ud i verden kommer her lidt inspiration fra Julies tur til Costa Rica.  Her levede hun livet på bølgerne inden hun tog til et øko-yoga center og uddannede sig til yogalærer.

Hvilken følelse havde du, da du landede?
- Jeg følte mig fuldstændig på udebane. Jeg er vant til at rejse meget, men jeg har aldrig været i Central Amerika og havde ikke helt vidst hvad jeg skulle forvente inden jeg tog af sted.
Jeg følte lidt, at jeg var med i en film da jeg landede i Santa Maria lufthavn i Costa Rica og var ret nervøs da jeg skulle igennem paskontrol, aner ikke hvorfor.

Hvad lagde du specielt mærke til med det samme?
-At jeg var omringet af Central Amerikanere.

Hvad skulle du i Costa Rica?
- Jeg havde besluttet mig for at tage en yoga uddannelse og havde forhørt mig rundt omkring hos forskellige yogalærere, hvor de havde taget deres uddannelse.
Meningen var så, at jeg ville drage til Indien, da det er dér yoga stammer fra. Men da jeg forhørte mig hos en skøn yogalærer, (Christian Gade Bjerrum) så anbefalede han bl.a. Costa Rica. Han sagde at Costa Rica skulle være helt fantastisk med smuk natur og ordentlige yoga uddannelser.
Jeg følte ikke at Costa Rica var en helt tosset idé, for jeg har nemlig en ven der bor i Costa Rica, som jeg kunne tage over at hilse på. Han er en ven jeg mødte dengang jeg boede i Paris og vi gik til fransk sammen. Jeg har haft god kontakt med ham siden og han har altid talt utroligt godt om Costa Rica.

Jeg undersøgte mine muligheder for at tage yoga uddannelsen og kontaktede flere skoler. Uddannelserne lå forskellige steder i Costa Rica, hvilket jeg ikke havde nogle præferencer for, for jeg ville bare prøve noget nyt.
Jeg vidste ærligt talt ikke hvilken én jeg skulle vælge før én af dem jeg havde kontaktet vender tilbage og spørger om vi ikke skal skype,
Jeg blev lidt overrasket over at skulle skype med en fremmed kvinde, men samtidig synes jeg at det viste noget ærlighed, som jeg i høj grad synes er vigtig for at føle sig tryg når man tager til den anden side af kloden.
Denne kvinde, Marianne Wells, som jeg skypede med er en amerikansk kvinde som laver yoga uddannelser i Costa Rica.
Vi havde en god samtale hvor jeg kunne stille spørgsmål om hvordan sådan en yoga uddannelse foregår.
Hun går meget op i de elever hun tager ind på sin uddannelse, så hun skyper altid, for at få et indblik i hendes elever inden uddannelsen.
Efter samtalen var jeg sikker på at jeg skulle tage hendes uddannelse.
Jeg registrerede mig og bestilte min flybillet til Costa Rica.
Nu når jeg skulle til Costa Rica ville jeg gerne have tid til at udforskel landet så udover min yoga uddannelse tog jeg to uger inden til at surfe i byen Santa Teresa i Costa Rica’s stillehavsside. Derefter tog jeg til den caribiske kyst for at begynde på min yoga uddannelse.
Det var helt fantastisk og jeg vil meget gerne tilbage til Costa Rica!

Hvorfor havde du besluttet at gøre det?
Jeg er blevet ret afhængig af yoga og har trænet det i snart 6 år. Så jeg havde en trang til at gøre noget mere ved det, på et højere plan end bare at tage en masse yoga timer i mit yoga center.
Og ang. surfing, så er det en ret ny sportsaktivitet, jeg er begyndt på og synes super cool. Og jeg havde hørt at surfing i Costa Rica skulle være et af verdens bedste steder! – så det blev jeg jo nødt til at prøve!

Hvordan var hotellet? Hvordan var det bæredygtigt/ øko?
Yoga uddannelsen var i en Eco-resort i den caribiske side af Costa Rica.
Vi boede alle i bungalows der var lavet af massivt træ. Der var næsten intet elektrisk lys, kun “naturligt” lys. Vores mad var vegetarisk og økologisk. Vi tænkte meget på miljøet og sparede hvor vi kunne.
Hvis der var for meget mad, så gav kokkene det til dyrene i regnskoven.

Hvad fik du tiden til at gå med?
Under yoga uddannelsen var der stramt program.
Hver morgen skulle vi mødes kl. 6 i det store runde meditationslokale, som lå midt i regnskoven. Hvilket vil sige, at jeg stod op hver dag kl. 5:15, for at nå en kop kaffe eller te inden jeg skulle i gang med morgentræningen.
Så trænede vi yoga til kl. 8, hvorefter der var lækker økologisk morgenmadsbuffet.
Kl. 9 skulle vi være tilbage til meditationslokalet hvor vi enten snakkede om yoga’s filosofi (Yoga sutras), anatomi, gik igennem yoga stillinger slavisk for at få forståelse for hvordan muskler og hjerne hænger sammen.
Der var også dage hvor vi selv skulle undervise hele klassen.
Kl. 13:30-14:30 var der frokost buffet.
Derefter skulle vi tilbage til meditations lokalet, hvis ikke andet var aftalt.
Herefter lavede vi forskellige former for yoga, vinyasa, asthanga, for at finde ind til vores egen stil.
Derudover talte vi om kroppens syv chakra, mediterede og meget mere..

Hvordan var maden?
uha, maden var super lækker.
Selvom jeg elsker fisk og kød, så havde jeg det fint med kun at spise vegetarisk. Hvert måltid bestod altid af en masse forskellige salater, supper, hjemmelavet brød.
Hvordan var det at mødes med fremmede mennesker og tage en uddannelse på et andet sprog?
Det var meget inspirerende at være sammen med tyve andre mennesker fra forskellige nationaliteter.
De fleste var fra USA og Canada og i alderen 20-32 år.
Alle var åbne og positive hvilket resulterede i at vi blev hurtigt sammentømret.
Al undervisning foregik på Engelsk hvilket passer mig helt fint, da jeg i forvejen har både læst i udlandet og læser en international linje, hvor alt foregår på engelsk.
Så det var ikke en barriere for mig, heldigvis.

Hvad har du fået med hjem fra din rejse?
Jeg har fået en fantastisk vennekreds, af både dem som tog yoga uddannelsen med mig, men også de mennesker der boede i den surfby jeg var i.
Jeg blev meget stærkt forbundet til dem.
Dermed må jeg fremhæve at jeg er yderst taknemlig  for at have mødt min yoga lærer, Marianne Wells.

Derudover er jeg blevet bevidst omkring mig selv og min krop gennem 200-timers yoga filosofi og yoga øvelser.

Jeg har fået en oplevelse for livet af både at være i Costa Rica og få lov til at surfe og tage en yoga uddannelse.

 

Julies 4 tips til Costa Rica:
-Organiser hvor du vil hen og hvad du vil opleve. Costa Rica byder på så meget, både kakao farm, kaffe farm, vulkaner, surfing, etc etc.
-Costa Ricanerne er meget venlige og smilende mennesker, men pas på dine tasker og ting alligevel! (ligesom overalt i verden)
- Hvis du er eventyrlystig ligesom mig, så tag til den aktive vulkan, Arenal og tag en svævebane ud over regnskoven hvor du får god udsigt ud til vulkanen.
- Tag til Santa Teresa hvis du er vild med at surfe. Samtidig er der gode yoga steder også, hvor du kan dyrke yoga ned til stranden. Der er massere af israelere i Santa Teresa, så du får med sikkerhed verdens bedste mad.

Du kan tjekke Marianne Wells ud her

Surfing Costa Rica

Foto: Julie Pallesen

 

Costa Rica Rainbow

Foto: Julie Pallesen